Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya framgångar för VSS-simmarna i SM och EJM

Dubbla SM-medaljer och fina resultat på EJM.
Det blev resultaten för Västerås Simsällskaps simmare i mästerskapen förra veckan.

Annons
Gustaf Dahlman och Lukas Steiner simmade hem varsin SM-medalj. Foto: Privat

Anmäl text- och faktafel

Det var en stor vecka för Västerås simsällskap förra veckan när några simmare åkte till Landskrona för SM medan andra åkte till Helsingfors för EJM.

I Landskrona blev det två medaljer för VSS som saknade flera vassa simmare. Gustaf Dahlman befäste sin ställning som en av Sveriges bästa på 200 meter frisim när han simmade in på en silverplats på 1:50.12, något som bådar gott inför hans kommande landslagsuppdrag på EM i Glasgow 3–9 augusti.

Även Lukas Steiner tog ett silver på juniorsidan på 200 meter fjäril där han simmade in på tiden 2:04.48. I övrigt simmade truppen till sig 16 A- respektive B-finalplatser under SM och slog klubbrekorden för herrlagkappslagen på 4x100 meter medley och 4x200 meter frisim.

Svenska  juniorlandslaget på plats i Helsingborg. VSS-simmarna Edith Jernstedt och Hannah Brunzell till höger i främre raden. Foto: Privat

Samtidigt var några av klubbens simmare på plats under EJM i Helsingfors där bröstsimsspecialisten Hannah Brunzell nådde finalen på 100 meter där hon blev åtta och lyckades även slå sitt eget rekord på 50 meter bröstsim. Även unga fjärilssimsspecialisten Edith Jernstedt var på plats och nådde semifinal på 200 meter fjäril.

Mer läsning

Annons