Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siri Johansson: Kontrareplik på Karl Beijbom om SD-stöd och vinster i välfärden

Jag talar av erfarenhet från min lilla vrå av vårt avlånga land, när jag nu återigen bemöter Karl Beijboms svar på min insändare (hamnade på debattsidan, OK). Det känns som att Karl Beijbom tror att om man upprepar saker tillräckligt många gånger så blir det till slut en sanning. Så här kommer mitt lika envisa upprepande: jag står med båda fötterna på jorden dessutom, men jag har också en önskedröm om att vi alla boende i detta avlånga land Sverige ska få vård, skola och äldreomsorg på lika villkor.

Min mamma blev dement de sista åren (bodde i Västerås) och likadant hände med svärmor (bodde i Värmland). Det är biståndshandläggare som "väljer" därvidlag. Du får vara glad om vården fungerar. Det är inte personalen det är fel på utan avtalen - som ska var lika för alla som vill ta hand om oss.

Ett barnbarn gick på "John Bauer-gymnasiet" - konkurs! Carema kunde "slå ut" vår läkarmottagning Akvedukten genom att presentera en mottagning med endast personal på papperet! Det gillade inte vi. Attendo Care kunde skriva sig fria från att ta hand om vårdbehövande på landsbygden. Finns många exempel på dåliga avtal - där friskolor vägrar ta emot vårdkrävande elever bland annat.

Till slut så är det kommunal verksamhet som får ta över.

När villkoren blir lika för alla välfärdsföretag - då först kan vi prata om valfrihet - och då blir vi säkert alla mycket nöjdare.

När villkoren blir lika för alla välfärdsföretag - då först kan vi prata om valfrihet - och då blir vi säkert alla mycket nöjdare.

Siri Johansson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel