Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista showen med The Ark

Ikväll blir det sista chansen för västeråsarna att se bandet live. "Det känns coolt och modigt av oss att sluta på topp", säger Mikael Jepson, gitarrist i The Ark.

Uppståndelsen kring bandet är stor eftersom de i sommar spelar ihop för absolut sista gången, efter 20 år tillsammans. Mikael Jepson känner att det är rätt tid att gå vidare.

– Det är klart att det kommer att kännas konstigt, och att det blir ganska sorgligt och sentimentalt när det börjar närma sig. Det har ju varit vårt barn, och nu har barnet vuxit upp och flyttat hemifrån, säger Jepson.

Jepson kommer även i framtiden att syssla med musik, men även med konst och design, som han har sysslat med på sidan av. Flera av medlemmarna i bandet kommer också att fortsätta spela ihop även efter The Ark.

– Några av oss i gruppen kommer starta upp ett annat band för att prova på en ny stil, och säkert kommer det påminna en del om The Ark också. Sen har jag har fått en roll i en film senare, som är väldigt hemlig än så länge. Men det ska bli väldigt roligt att göra, berättar han.

Läs en längre intervju i dagens pappers VLT.

The Ark

The Ark bildades 1991 av Ola Salo, Jepson och Leari när de bodde i Rottne utanför Växjö. Ett år senare flyttade de till Malmö, där de träffade resten av bandet.

1996 spelade de in sin första ep, men det var först år 2000 som de slog igenom med singeln Let your body decide. Åren som följde efter blev en lång rad av hitlåtar, som IT takes a fool to remain sane, Calleth you, calleth I och Echo chamber.

De vann också melodifestivalen 2006, och kom på 18:e plats i Eurovision Song Contest.

Medlemmar: Ola Salo (sång), Lars ”Leari” Ljungberg (bas), Mikael Jepson (gitarr), Martin Axén (gitarr), Sylvester Schlegel (trummor), Jens Andersson (keyboard).