Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ-avtal ger ännu fler jobb

Björks Buss AB i Väster­ås har tecknat avtal med SJ om att sam­ordna all ersättningstrafik med både buss och taxi. Till sam­arbetspartner har Björks valt Taxi Logistik som kommer att ­ny­anställa fem, sex ­personer.

Taxi Logistik kommer som samarbetsparter att hantera samtliga taxibestälningar, inte bara i Västeråsområdet.

– Överallt där SJ trafikerar med tåg kommer vi att bistå med taxi via företagare eller underleverantörer, säger Ralph Laingren, vd och ägare av Taxi Exakt AB, som äger det Västerås- och Hallstahammarbaserade företaget Taxi Logistik.

– Det innebär att vi också kommer att skaffa nya samarbetspartner i Västerås och med taxiföretag över hela Sverige, till och med i Norge och Danmark. De i sin tur kan i det här läget också komma att behöva nyanställa.

Den 1 oktober ska samarbetet inledas och Taxi Logistik är redan i gång för att leta en till två trafikledare och tre, fyra chaufförer att nyanställa.

– Vi kommer att tjuvstarta redan den 15 augusti när SJ sätter in en ny linje mellan Köpenhamn och Odense, ett bra sätt att börja skapa rutiner, säger Ralph Laingren.

Företaget kommer även att besöka tidigare anlitade underleverantörer för att samla in erfarenheter som kan vara nyttiga i det nya samarbetet.

– Det viktigaste är att vi genom det här avtalet skapar den första samarbetsformen för buss och taxi. Vårt företag kommer dessutom att mer än fördubbla omsättningen, säger Ralph Leingren, som ser en utvecklingpotential i samarbetet.