Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självläkande kroppsterapi

Allt fler människor vill finna ett inre lugn i dagens stressiga livs miljö. Ett sätt att göra det är genom yoga. På Shanti yoga kan man lära sig olika tekniker för sköna avslappnande stunder men också för att mjuka upp och få flöde i stela kroppar.

Det är Annika Wallin och Ulrica Gultz som tillsammans med nytillkomna Erica Rudstam är instruktörer på Shanti yoga.

– Vi har väldigt många deltagare och intresset för yoga bara växer. Det är roligt att folk upptäcker oss och yoga är en bra motvikt till dagens stress, säger Annika Wallin.

De är glada över att intresset för yoga har ökat och de har dessutom utbildning för blivande yogainstruktörer från Sverige och Norge och verksamheten växer också nationellt.

– Det kommer många hit som har kronisk smärta, till exempel fibromyalgi, som inte den traditionella vården kan hjälpa men också folk som är bara är stressade eller stela, säger Ulrica Gultz.

Deltagarna i yogapasset sitter med benen i kors på dynor på golvet och Ulrica vägleder dem med mjuka rörelser och med fokus på andning och närvaro.

– Att andas rätt är den röda tråden, menar Ulrica.

Yogapasset avslutas med att deltagarna får lägga sig ned med en filt och slappna av i kroppen bit för bit. De ser lite nyvakna ut när passet är klart.