Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjödrama på Mälaren

Sjöräddningsstationen i Västerås undsatte på söndagskvällen tre personer i en sju meter lång segelbåt som gått på grund strax söder om Hallingön.

Besättningen, som bestod av två vuxna och ett 2-årigt barn, var på väg från Enköping till Västerås.

– Vi fick larmet strax före klockan 20 på söndagskvällen. Larmet talade om en grundstött båt någonstans i trakterna av Ängsö, berättar Stefan Vilmark vid Sjöräddningen, som ryckte ut med två båtar, Resque Edström och Resgue Odd Fellow.

Den grundstötta båten lokaliserades vid 20.30-tiden till strax sydost om Hallingöns fyr.

– Det handlade till synes om en felnavigering, båten hade gått på fel sida om en grönprick, grundstött och blivit stående på grundet, säger Vilmark.

Segelbåtsbesättningen togs ombord på Resque Edström och fördes till Västerås. Den grundstötta segelbåten drogs loss från grundet och bogserades till hemmahamnen.

– Seglarna mår förhållandevis bra även om de naturligtvis är chockade och frusna efter att ha suttit i mörkret på grundet i drygt en timma, berättade Stefan Vilmark.