Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöstrand uttalar sig om de sexuella trakasserierna inom förbundet: "Blir uppriktigt lite chockad"

Gunilla Axén, som i slutet av 80-talet var en framstående spelare i Gideonsbergs IF, har i dagarna berättat om hur hon har sexuellt trakasserats av före detta landslagsspelare när hon själv jobbat på förbundet.
När Sportbladet delger Västeråsaren Håkan Sjöstrand uppgifterna blir han chockad.
– Det här är helt ny info för mig och jag blir uppriktigt lite chockad av det, säger han till Sportbladet.

När Gunilla Axén jobbade hos förbundet ska hon för ett antal år sedan ha fått bilder på könsorgan skickade till sin telefon, och vid jobbmiddagar har hon blivit tafsad på.

Som en del av kampanjen #MeToo går hon nu ut i medier och berättar om de upplevelser hon haft under sin tid på förbundet.

Reaktionerna från personer inom förbundet har varit varierande, men generalsekreterare Håkan Sjöstrand, blev chockad när Sportbladet berättade om uppgifterna för honom.

– Det här är helt ny info för mig och jag blir uppriktigt lite chockad av det. Vad ska jag säga... det låter absurt. Det har ju hänt för längesedan så det gäller också att vi får fram mer info, men det ursäktar inte på något sätt beteenden som detta. Jag behöver veta mer och kommer omgående agera då alla former av kränkningar är helt oacceptabla, säger han till Sportbladet.

Gunilla Axén har vittnat om att hon ska ha uppmärksammat andra personer inom förbundet på det inträffade, utan att få någon vidare stöttning och händelserna tystades ned, där säkerhetschefen Anders Sigurdsson sa att Gunilla fick "driva det vidare själv".

Håkan Sjöstrand jobbade inte hos förbundet vid tidpunkten. En intern utredning har startats för att gå till botten med uppgifterna.