Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju misstänkt anlagda bränder i Arboga – polisen har hittat spår

Artikel 1 av 2
Flera misstänkt anlagda bränder i Arboga
Visa alla artiklar

Under fredagen har det brunnit på sammanlagt sju olika platser runt om i Arboga. Vid flera av brandplatserna har polisen gjort tekniska undersökningarna som gör att man misstänker att bränderna kan vara anlagda.

Anmäl text- och faktafel

Första branden var vid 07-tiden på fredagsmorgonen då Friluftsfrämjandets klubbstuga vid Brattberget brann ner till grunden.

Mellan 13-14 brann det på tre olika platser i Arboga. Den första branden startade strax efter 13 på Varvsvägen. Bara tio minuter senare brann det på Törnberget, en höjd strax utanför Arboga.

Vid 13.25 släcker en privatperson en brand på Tärneborgsvägen.

Polisen ser ingen naturlig förklaring till bränderna och misstänker därför att det rör sig anlagda bränder. Man har säkrat spår på brandplatserna som nu ska analyseras.

Polisen uppger att samtliga bränder ligger nära varandra och tre av bränderna är även nära varandra tidsmässigt. Polisen kommer nu undersöka om det finns något samband mellan bränderna.

Ytterligare tre misstänkt anlagda bränder

Vid 16.20 meddelade polisen att man fått in uppgifter om ytterligare tre bränder.

En privatperson hade släckt en brand på ett par kvadratmeter klockan 14.02 i ett dike vid en parkeringsficka drygt två kilometer sydväst om Arboga på länsväg 572.

Vid 14.41 samt 14.43 kom två larm om två gräsbränder vid väg 249 utanför om Arboga. Det första larmet var drygt fyra kilometer väster om Arboga där det hade börjat brinna i terrängen.

Några minuter senare kom nästa larm, den här gången hade det börja brinna vid Godby strax norr om väg 249, drygt en kilometer väster om Arboga.

Polisen har inlett förundersökning gällande mordbrand

Enligt polisen har de nya bränderna inte heller några naturliga förklaringar och man misstänker därför att även de kan vara anlagda.

Polisen har inlett sammanlagt fem förundersökningar gällande mordbrand för bränderna vid Friluftsfrämjandets klubbstuga på Brattberget, Varvsgatan, Törnberget, Tärneborgsvägen samt branden i diket längs länsväg 572 utanför Arboga.

För de två resterande bränderna finns det i nuläget ingen brottsrubricering.

Karta: Här brann det – observera att platsangivelserna är ungefärliga och bygger på de första uppgifterna till SOS alarm. De tre bränderna efter klockan 14 syns inte på kartan.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips