Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukskriven får inte ersättning

En 55-årig man, bosatt i Kolbäcksdalen, får inte hel sjukpenning under perioden februari 2010 till september 2012. Försäkringskassan anser inte att det var uteslutet att han skulle kunna utföra någon form av arbete.

Mannen har bland annat problem med lederna och hjärtat. Han har också missbrukat alkohol i många år. Under sin yrkesverksamma tid försörjde han sig som hantverkare men de fysiska problemen har gjort fortsatt arbete i den branschen omöjligt. En arbetsskada har försvårat hans hälsotillstånd. Det har gjort att mannen har haft svårt att försörja sig. Han är nu sjukskriven på heltid.

Förvaltningsrätten noterar att mannen har haft besvärliga hälsoproblem under många år och att han har missbrukat alkohol men finner inte att mannen har varit helt förhindrad från att arbeta och ger därmed Försäkringskassan rätt. En nämndeman ville ge mannen ersättning.