Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjunkande bopriser

För tredje månaden i rad fortsätter bopriserna att sjunka, enligt Mäklarstatistik. I Västerås går försäljningen trögt, men stadens mäklare tar det med ro.

Under juni månad sjönk priserna på bostadsrätter i landet med fyra procent enligt Mäklarstatistik. I Västerås var förändringen inte lika stor, där priserna gick ned med två procent under de tre senaste månaderna. Enligt Mattias Vallgårda på Svensk fastighetsförmedling i Västerås har det varit trögt under en period, men det är inte ovanligt för den här tiden på året.

– Rent allmänt har det varit långa försäljningstider ett tag nu, men det kan ha med semestertiderna att göra, säger han.

De längre försäljningstiderna påverkar marknaden då säljare kan bli tvungna att gå ned i pris för att få sin bostadsrätt såld.

– En del får sälja för mindre pengar än vad de hade tänkt från början, säger Mattias Vallgårda.

Enligt Mäklarstatistik är det främst priset på bostadsrätter som har sjunkit medan villapriserna i stort är oförändrade. Någon oro för den nya statistiken känner inte Mattias Vallgårda då verksamheten rullar på enligt honom.

– Även om det går trögt så görs det affärer fortfarande, konstaterar han.

På Skandiamäklarna i Västerås håller man med om att nedgången inte är onormal. Dock tillägger man att det har varit svårt att sälja fritidshus den senaste tiden trots att statistiken visar på en oförändrad prisbild det senaste året.

– Fritidshus kan ta längre tid att sälja än övriga objekt, med de höga räntorna kan det vara så att många prioriterar bort de köpen, säger Tomas Alvang på Skandiamäklarna.