Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skada stoppar "DG" från spel i stormötet – kan även missa säsongsavslutningen

Västkustderby mot IFK Göteborg på måndagskvällen. Då stoppas Daniel "DG" Gustavsson från spel med sitt Elfsborg.
– Jag känner igen smärtan från förra gången jag hade den här skadan, säger Kungsörskillen till Borås Tidning.

Gustavsson ådrog sig skadan i mötet med Norrköping i onsdags. Den 26-årige yttermittfältaren hann bara spela en kvart innan han började grina illa och sen tvingades till byte.

– Han har drabbats av en förmodad blödning i magmuskulaturens ena sida, säger Elfsborgs läkare Matilda Lundblad till Borås Tidning .

Gustavsson har haft problem med denna typ av skada tidigare, enligt Elfsborgs läkare. Närmare bestämt för ett och ett halvt år sedan i dåvarande klubben Örebro SK.

– Den gången tog det två veckor att bli helt frisk, men vi hoppas att det ska gå lite fortare den här gången, säger Lundblad.

Den IF Rune-fostrade före detta Västerås SK-spelaren missar därmed ”västderbyt” borta mot IFK Göteborg som spelas på måndagskvällen. Det finns dock hopp om att 26-åringen ska hinna bli spelklar till säsongsavslutningen mot hans tidigare klubb Örebro SK den 6 november.

– Det är inte avskrivet än, vi tar det dag för dag, säger Matilda Lundblad.

Gustavsson själv kommenterar skadan och eventuellt spel i säsongsavslutningen så här:

– Jag känner igen smärtan från förra gången jag hade den här skadan. Just nu känns det ganska svårt att spela mot Örebro, men när smärtan har gått ned så pass mycket att jag kan springa maximalt så är jag redo. Chansen finns än, säger Gustavsson till Borås Tidning.