Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadade cyklisten har avlidit

 
Cyklist avled efter olycka i Skallbergsmotet
Visa alla artiklar

Mannen som blev påkörd av en bil i går avled av sina skador.

Den 59-årige mannen blev påkörd av en bil i rondellen vid Skallbergsmotet i går förmiddags. Han skadades svårt och har vårdats på intensivvårdsavdelningen i drygt ett dygn men hans liv gick inte att rädda.

- Han har avlidit nu på eftermiddagen till följd av sina skador. Jag pratade precis med läkaren, säger Kjell Nylund, presskontakt på sjukhuset i Västerås.

Anhöriga är underrättade, enligt polisen.

På Trafikverket är de medvetna om att rondellen är en olycksdrabbad plats.

– Varje trafikolycka är tragisk och påverkar så klart prioriteringarna. Olyckor som den här kan påverka, men jag vågar inte uttala mig om hur mycket och när, säger Anna Kero, som är planerare på Trafikverket i Västmanlands län.

Just nu finns det inga konkreta planer för att bygga om cirkulationsplatsen.

- I framtiden kan den mycket väl förändras, men det är inte enbart upp till oss. Motorvägen är en nationell väg och det tar tid innan förändringar kan ske. Inför ombyggnationer krävs noga studier och undersökningar samt ett samarbete med kommunen, säger Anna Kero.

Karin grahn Wetter