Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandal i juniormatch

Skandalscener utspelades på Bäckby IP på tisdagen. Matchen mellan FC Europa och Romfartuna bröts efter slagsmål och det sistnämnda laget lämnade planen.
– Det var väldigt obehagligt och mina spelare var rädda, säger Romfartunas tränare Roger Pettersson.

En match på Bäckby IP mellan FC Europa och Romfartuna i juniorserien fick ett abrupt och tråkigt slut på tisdagskvällen.

Med cirka fem minuter kvar rusade en person ur publiken ut på planen och sprang fram mot Romfartunas spelare och uppträdde hotfullt.

– Han slog till en av våra spelare i ansiktet. Efter det blev det tumult och flera av deras spelare började slåss och knuffas. En av våra spelare fick dessutom en spark i ryggen, säger Roger Pettersson.

Och fortsätter:

– Så vitt jag såg så slogs inte mina spelare utan knuffades lite bara och försökte ta sig därifrån. Vi beslöt omgående att lämna planen. Mina spelare kände sig rädda och vi hade ingen lust att spela klart matchen.

Roger Pettersson berättar att han alltid fruktar för att spela på Bäckby.

– Jag vill absolut inte spela mot det här laget igen. Inför den här matchen tog jag inte ens ut det bästa laget. Jag lät de spelare, som jag vet har hett temperament, stanna hemma Sånt här ska bara inte få hända. Jag blir så himla arg och besviken, säger Pettersson.

VLT pratade med domaren Göran Pettersson men han var ytterst fåordig:

– Matchen fullföljdes inte och jag kommer att skicka in en rapport till Förbundet. I övrigt har jag inga kommentarer.

FC Europas tränare Rocco Milovanovic säger så här om det inträffade:

– En okänd person från sidan sprang in mot spelarna. Då sprang jag efter och försökte stoppa honom. Då fick jag två knytnävar i magen och han hotade att slå in tänderna på mig. Han fortsatte fram och slog till en spelare i Romfartuna. Jag har ingen aning om vem den här människan är. Sedan kom det lite knuffar från spelare från båda håll. Sen såg jag inget mer, säger Milovanovic.