Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skänk en julklapp till en behövande familj via kyrkans insamling: "Julen är barnens högtid"

Långt ifrån alla föräldrar har möjlighet att ge sina barn den jul de drömmer om. Många har inte råd med julklappar. För att kunna ge allt fler barn en godare jul anordnar Bäckbykyrkan en julklappsinsamling.

Insamlingen har redan börjat – från den första november och fram till julafton kan vem som helst lämna in julklappar.

– I mitt arbete möter jag allt fler familjer idag, som befinner sig i en situation där ekonomin helt enkelt inte går ihop eller är oerhört begränsande. Det är beklämmande då julen ju som bekant är barnens högtid, Giselle Hedman, diakon i Bäckbykyrkan i ett pressmeddelande från Svenska kyrkan.

Kyrkan tar emot anonyma klappar som samlas under granen. Personalen delar sedan ut dem till behövande familjer.

– Det betyder mycket för föräldrarna också, som lever med det dåliga samvetet att inte kunna ge sina barn något. Det som för någon är en liten sak kan för en annan betyda allt, något annars omöjligt, säger hon.

Vill du bidra med en klapp? Gör så här:

► Köp en klapp till ett värde av 150-200 kronor. Till små barn passar leksaker bra medan t.ex. presentkort uppskattas av tonåringar.

► Märk paketet med uppgifter om vem den kan passa: Till exempel ålder på barnet.

► Ej begagnade gåvor

► Den inslagna julklappen kan du lämna in på Bäckbykyrkan under kontorstid ända fram till julafton. Utdelningen pågår så länge det finns klappar kvar.

Källa: Svenska kyrkan