Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatta rätt med vlt.se!

Den 3 maj är sista dagen – och innan dess får många en besvärlig stund med sin deklarationsblankett, på skärm eller papper.

Annons

Men det finns hjälp att få när frågorna blir fler än svaren; från och med nu kan du skicka dina deklarationsfrågor till VLT via e-post. Skicka till e-postadressen [email protected], mer information ser du här nedan.

Frågorna besvaras av Skatteverkets informatörer i Västerås. Alem Resulovic och Lars Knutson står redo att svara på dina frågor:

– Skatteverkets målsättning är att alla ska få svar, säger Alem Resulovic.

I dagarna har Skatteverket förstärkt med extra personal som besvarar deklaranternas frågor.

De vanligaste frågorna de får handlar om avdrag:

– Det är olika frågor om hur man får göra avdrag för resor till och från arbetet. Många har också frågor om när de får pengarna utbetalda om de har överskott på skattekontot, och hur man ska göra för att få pengarna till midsommar, säger Alem Resulovic.

Det finns också vanliga fel i deklarationer som gör att Skatteverket inte kan godkänna dem:

– Man har råkat skriva fel ruta eller glömt bifoga en bilaga, säger Alem Resulovic.

Räknefel förekommer också:

– Deklarerar man via internet finns en summeringshjälp, men den skyddar ju inte om man skriver fel siffror, säger Alem Resulovic.

Redan nu tar vi emot dina frågor – se faktaruta här intill. Men om du inte har tålamod kan det hända att du hittar svaren på Skatteverkets hemsida på nätet www.skatteverket.se.

– Titta gärna där, din fråga kanske redan är besvarad, säger Alem Resulovic