Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteböter för Gulsvart: ”Skitbra”

VIK Hockey har granskats av Skatteverket – som upptaxerar klubben med 200 000 kronor. – Skitbra att idrottsklubbarna kollas, säger klubbchefen Anders Eklund.

VIK Hockey är en av idrottsföreningarna vars verksamhet under tre års tid lagts under Skatteverkets lupp.

Det mynnade ut i en upptaxering på 197 000 kronor för oredovisade sponsorintäkter gällande ett avtal med Reebok Jofa.

Hur kunde ni missa det?

– Vi knöt ett avtal där vi värderade en del frivaror, som klubbor och utrustning, mot sarg- och ljuskyltsreklam. Det var ingen pengasumma som flyttades i och med avtalet, men det är klart att både vi och vår partner borde ha fakturerat för beloppen, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund.

Han säger sig uppskatta Skatteverkets hårda koll av idrottsklubbar.

– Ja, det blir ju en bekräftelse på att vi jobbar rätt. Vi fick väldigt få synpunkter på vår verksamhet trots att den granskades under en period av tre år. Vi ska ju inte ha några dolda förmåner i klubben, säger Anders Eklund.

På grund av upptaxeringen samt skattetillägg krävdes VIK på 17 516 kronor av Skatteverket.

Har ni betalat in summan?

– Ja, vi fick fakturan för över en månad sedan, säger Eklund.

Har ni lärt er något annat av redovisningskaraktär tack vare granskningen?

– Vi fick en anmärkning på matlådor efter match. Vi betalar ju inget traktamente, men efter match brukar spelarna få en matlåda och numera innebär det att spelarna skattar för den förmånen samtidigt som vi betalar in sociala avgifter.