Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattechefens dom: "VIK har pengar"

VIK Hockey fick ett tungt besked från Skatteverket.Så här motiverar sektionschefen Erik Lundh beslutet:- Vi bedömer att VIK har pengar för att betala sina skulder, säger han.

Annons

LÄS MER: VIK:s nya nota.

Västerås stad gick i förra veckan med på att acceptera ett underhandsackord och skriva av VIK:s skuld.

Men från Skatteverket, där skulden är 2,7 miljoner kronor, kom det ett klart och tydligt nej.

Vlt.se har varit i kontakt med Erik Lundh, sektionschef på Skatteverket, och så här säger han om beslutet att inte acceptera ett underhandsackord.

LÄS MER: VIK mot konkurs.

- Jag kan förstå om många blev förvånade över vårt beslut och lokalt hade så klart många önskat att vi skulle gå med på det. Vi har gjort en ekonomisk bedömning och vi ser att det finns pengar för att betala den här skulden. Jag vet inte exakt hur mycket pengar klubben har fått in under den här tiden men det finns tillräckligt på kontot för att betala Skatteverket.

- Vi kan inte ta hänsyn till ifall VIK nu får svårt att visa upp ett positivt eget kapital (1 miljon kronor krävs för allsvensk licens). Vi måste göra samma bedömning för alla och inte blanda in några känslor. Det känns fel att skriva av en skatteskuld när man i själva verket kan betala.

VIK har nu alltså den här veckan på sig att betala skulderna och visa upp ett eget kapital på 1 miljon kronor. Annars beviljas inte klubben allsvensk licens - och därmed går förmodligen VIK i konkurs.

- Jag tror inte att det är helt kört än. Det är synd att VIK hamnar i den här ekonomiska knipan igen. Det är inget man önskar klubben. Nu ställs allt verkligen på sin spets, säger Erik Lundh.