Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket begär också Harrys i konkurs

För en månad sedan begärde en före detta anställd bolaget bakom den stängda krogen Harrys i konkurs. Nu har även Skatteverket lämnat in en konkursansökan.

Annons

Skatteverkets ansökan lämnades in till Västmanlands tingsrätt på fredagsförmiddagen. I det inkomna underlaget anger Skatteverket att de har fordringar på Restaurangbolaget i Västerås AB, som drev Harrys före stängningen, för obetalda skatter på 985 000 kronor.

I augusti kunde VLT berätta att tidigare Harrys-krögaren Bankin Ozeran, Eskilstuna, sålt bolaget vidare till Restaurangbolaget i Västerås AB. Då framkom även att en tidigare anställd begärt Harrys i konkurs på grund av utebliven ersättning för semester och röda dagar till en summa av 48 900 kronor.

Men konkursansökan drogs tillbaka sedan den anställde fått sina pengar dagen före konkursförhandlingen skulle hållas.

Ytterligare en dag senare, den 21 september, lämnade en annan före detta anställd in en ny konkursansökan mot bolaget. Mannen har en begäran om utebliven semesterlön på 42 906 kronor och begär bolaget i konkurs efter att upprepade gånger försökt få ut sina pengar.

– Jag har avvaktat hur det skulle gå för den andra anställda men nu när den ansökan drogs tillbaka lämnade jag in min, förklarade mannen i samtal med vlt.se.

Konkursförhandlingen för den första konkursansökan är utsatt till den 16 november. Då kommer det att avgöras om Restaurangbolaget i Västerås AB på nytt kan undvika en konkurs genom att betala sin skuld eller om tingsrätten beslutar om en konkurs.

När Skatteverkets begäran om konkurs kommer att tas upp är ännu inte klart.

Läs mer: Harrys förlorade sitt danstillstånd.

Läs mer: Harrys förlorade sitt alkoholtillstånd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare- och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Annons