Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skickade sex-sms till flicka

En tidigare högt uppsatt politiker i Sala kommun har dömts för sexuellt ofredande av en flicka i lägre tonåren.

Den drygt 60-årige mannen har skickat åtskilliga sms med vad tingsrätten anser vara av kränkande sexuell natur till flickan som han blivit bekant med. Bland de sms som förevisats för rätten finns följande:

”Det är nog tur att vi inte träffas så ofta du är på läcker” (på felstavat från ”så”) och ”Du är snyggare och mer sexig så jag tar dig”.

Mannen själv försvarade sig med att det varit ”pladder” utan sexuell betydelse, men medgav att flickan inte på något sätt uppmuntrat honom att fortsätta skicka sms med sexuella antydningar. Flickan uppgav också inför rätta att hon blivit mycket konfunderad över sms:ens innehåll.

Tingsrätten anser att flickan visserligen inte uttryckligen uppmanat mannen att sluta skicka den typen av sms, men att hon sett upp till honom och inte velat förlora honom som vän, och därför kan man inte begära att hon uttryckligen ska be honom sluta.

Rätten anser därför att mannen är skyldig till sexuellt ofredande och dömer honom till villkorlig dom. Bland annat det faktum att mannen avgått från sina politiska uppdrag då misstankarna blev kända var skäl, enligt rätten, att inte kombinera den villkorliga domen med böter eller samhällstjänst.

En av nämndemännen var oenig och ansåg att mannens agerande varit mycket olämpligt men att flickan inte tydligt visat att hon reagerat på sms-andet, därför ville hon fria mannen.