Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidor bäst vid tur på Mälaren

Mälarisen lämpar sig bäst för skidåkning, enligt VLT:s israpportörer. Skridskoåkarna kan få en plogad bana mellan Lillåudden och Björnön via Öster Mälarstrand och Framnäs.

Uppgifterna sammanställdes under fredagen.

1. Hamnen, Rolf Ericson: Isen är stabil, 15-20 cm snö. Se upp extra vid båtrännorna som inte syns så bra, håll stort avstånd!

2. Lövudden, Bengt Andersson: Stabil is, 15-20 cm nysnö och drivbildning.

3. Fullerö, Daniel Eriksson: Ingen uppgift.

4. Öster Mälarstrand, Ivar Mortensen: 10-15 cm nysnö gör skidåkning till ett nöje men skridskoåkning är omöjlig. Nils-Erik Hjelmer, eller Plogar- Nisse som han nu kallas, gör ett tappert försök att, trots hård vind, åter öppna en bana på Västeråsfjärden. Med start vid Lillåudden, förbi Öster Mälarstrand och Framnäs, runt Östra holmen och ner till Norra Björnön blir det en sträcka på 13 km!

5. Almö-Lindö, Hans Sjöberg: Mycket snö och drev. Det kan finnas snöstöp.

6. Ridöfjärden, Michael Präckel: Isen är oförändrat stabil, och det är tjockt med snö.

7. Tidö-Lindö, Per Tengström: Isen passar bäst för skidåkning. Åk inte i brotunneln i sundet mellan Tidö-Lindö och Gångholmen!

8 och 9. Kärrbo och Kungsårafjärden, Peter Björklund: Stabil is med ett par dm snö. Varning för båtrännan!

10. Fagerön, Per Vidlund: Oförändrat bra is, drygt 30 cm.

11. Långholmen, Jan Vidlund: Stark is, mycket snö i drivor som kan bli hårda. Se upp i Skurusundet!