Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson bäddadeför Hellners guld

Skultunafödde Johan Olsson tog bronset och bäddade med ett mäktigt ryck för Marcus Hellners guld - en stor dag för svensk längdskidåkning.

Annons
Segraren. Marcus Hellner missade ett brons härom dagen - men vann ett guld idag. Johan Olsson hade guldläge - men vann ett brons idag. Vilken dag! FOTO: SCANPIX

Tobias Angerer, Tyskland tog silvret och han var en av flera åkare i en klunga som länge såglänge ut att hinna upp Johan Olsson som ett tag ledde med tiotals sekunder. På sista varvet minskade försprånget sekund för sekund.

Angerer hann upp - men med honom följde också Marcus Hellnner som hade den knappa bronsmissen härom dagen i färskt minne. Hellner var fräschast på upploppet - men utan Johan Olssons mäktiga ryck vet ingen hur det hade gått.

- Det kändes som att de andra strulade litegrann i bytet. Jag fick ett bra byte, sade Johan Olsson om bytet mellan skidor där han sedan kunde lämna fältet bakom sig.

- Det var riktigt skönt alltså, sade Johan Olsson i en snabb intervju med SVT Sport.

- Jag tror inte jag fattat det ännu. Det ingick i taktiken att köra för Johan, sade guldmedaljör Hellner om loppet där han och Anders Södergren - bragdlopp även från honom - körde som "hjälpryttare" för Olssons spurt på bästa cykelmanér.

Men det var hjälpryttaren som sprängde det elektroniska målsnöret först - men den stenhårt ryckande Johan Olsson blev belönad med bronset.

Läs allt på vlt.se:s OS-sajt www.vlt.se/sport/os2010

Mer läsning

Annons