Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skildra vår lokala kultur på kultursidorna

Annons

På kultursidorna i VLT får man ta del av stora och ambitiösa berättelser om internationell kultur från en gången tid – huvudsakligen sådant som finns i hyllorna på biblioteket eller på nätet.

I motsvarande grad skrivs det mindre om nutida och lokal kultur. Det vore värdefullt med uppföljande reportage från kulturnämnden som har till uppgift att i dag främja kulturen i Västerås. Vad avhandlas där, hur ser visionerna ut? Vilka är de viktigaste frågorna på agendan?

De politiska partiernas visioner för kulturen är viktiga. Hur tar dessa gestalt i det politiska arbetet? Bildkonst och musik?

Byggnadskultur och stadsplanering är stora nutidsfrågor som bör uppmärksammas. Vad skall bevaras? Blir det flera svarta, fyrkantiga lådor eller retro med mera färg och varierad form?

Kulturellt samarbete nationellt och internationellt – förekommer det? I vilken omfattning? Vad finns att lära av andra? Invandrarkultur och hederskultur är också aktuella teman. Detta berör många och bör också behandlas. Det gäller till exempel religiös kultur och innehållet i predikningar i de olika samfunden.

Har vi i ett parallellsamhälle i Västerås? Hur ser dess kultur ut? Förekommer kulturkrockar med majoritetssamhället? Hur hanteras detta?

Kultur är inte bara ett kuriosakabinett med gamla snillen och särintressen som vackra pojkar. Kultur i dess olika former existerar också här och nu.

Varför inte lämna skrivbordet inne på VLT och studera vad som rör sig ute i samhället i dag?

Terje Granberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons