Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiljebo föll sent

Skiljebo föll i slutminuterna mot Gamla Uppsala.
Tung hemmaförlust med 1–0.
– Det blir en jämn serie i år, säger lagkaptenen David "Flingan" Flink.

Förväntningarna var stora. Förra helgen slog Skiljebo SK favorittippade Sollentuna United med 2–1 på bortaplan i seriepremiären.

I dag var det inte mycket som stämde.

Så sent som i den 86:e minuten fick GUSK in matchens enda mål. Missförstånd i SSK:s försvar gjorde att Niklas Högberg kunde sätta dit den för bortalaget efter hörna.

– Aldrig kul att förlora på grund av ett sent mål men nästa gång kanske det är vi som gör det sena målet, säger tränaren Matthias "Hasa" Andreasson.

"Hasa" tyckte inte att någon av hans spelare kom upp i normal standard.

– Nej, tyvärr, ingen var lika bra som de var Sollentuna, säger han. Och fortsätter:

– Vi var några procent sämre än Uppsala på det mesta.

Som till exempel?

– Vårt bolltempo var alldeles för lågt och vi försökte transportera bollen i stället för att släppa den vidare till närmaste lagkamrat. Sen löpte vi för lite och gjorde för många enkla misstag.

Skiljebo var bättre än GUSK i den första halvleken. Men kom sällan till de riktigt farliga målchanserna.

Bollarna i djupled gick inte ända fram.

– Mot Sollentuna lyckades vi med att få in bollarna i de rätta ytorna vilket gjorde att vi skapade farliga målchanser, nu hade vi inte den kvaliteten, säger "Flingan".

Mittbacken Robert Medvegy var nära på hörna. Axel Johansson skapade ett par halvdana lägen. Och 17-årige Hiwa Safari som fick chansen från start på högermittfältet stod för ett farligt skott i första halvlek.

Men det ville sig inte.

GUSK spelade mest på kontringar och var framför allt skickliga på fasta situationer. I andra halvlek tog de över mer och mer.

– De var väldigt inriktade på försvarsspel och det passade inte oss så bra i dag. Vi försökte få isär dem men lyckades inte, säger "Flingan".

Härnäst väntar Sandviken på bortaplan för Skiljebo. Ett lag som är tippat på den övre halvan av division 2 norra Svealand.

Och som spelar mer offensivt än Gamla Uppsala.

Passar er bättre?

– Det gör det kanske, men samtidigt har vi planer för alla motståndare och fler lag än Uppsala kommer att spela så här mot oss. Det känns som att det kommer bli en väldigt jämn serie i år, konstaterar "Flingan".