Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiljebo starkast i genrepet

Bra genrep av Skiljebo SK i lördags. Vinst med 2–0 hemma mot IK Frej.
– Vi har fått ihop det riktigt bra, säger försvararen Robert Medvegy.

Skiljebo har tre raka segrar och har på de matcherna gjort sju mål. Går in i seriespelet med gott självförtroende.

Frej har hållit hög klass de senaste åren i division 2 men av det syntes inte mycket på Hamres konstgräs. På topp Olof Guterstam, men Medvegy och de övriga i SSK-backlinjen hade inga problem med honom. De stängde ytorna mycket bra, särskilt efter paus.

– Guterstam kommer säkert att göra mycket nytta för Frej men här kom han ingenstans, säger Medvegy.

Det var svårspelat i den obligatoriska snålblåsten över Hamre IP.

SSK hade fördel av medvinden i första halvlek, men hade till en början svårt att få igång spelet mot nykomlingen i division 1. Lite väl ivriga uppspel och en del omotiverade långbollar i ohotade situationer.

Efter hand bättre SSK-spel. Västeråsarna spelade sig fram ett par gånger via fyndiga lösningar.

Ledningsmålet kom också i 38:e minuten. Det var en gåva av förre SSK-spelaren, Sebastian Silva. Lagkaptenen David Flinks hörna blåste in till 1–0 och Silva höll inte tätt vid första stolpen.

Rättvis SSK-ledning i paus även om det var nära 1–1. David Wikström, utmärkt i SSK-målet, räddade två gånger om efter Pierre Gallos frisparkslyft.

I andra halvlek väntades tryck från Täbylaget. De tog också över bollinnehavet och hade ett par bra mållägen. Olof Guterstam nickade i fritt läge och David Wikström räddade ett skott till hörna.

Mycket värre än så blev det inte och Frejs spel upphörde helt i slutet.

SSK tog över helt. VSK-förvärvet Filip Mårtensson stängde träningskampen i 87:e minuten. Mårtensson skruvade in 2–0 i bortre krysset. Och SSK hade mer på gång. Ungdomarna Hampus Tjärnhell och Pontus Lundberg var båda nära men 2–0 ett mer än godkänt resultat.

Nästa söndag börjar Skiljebo division 2-spelet borta mot Sollentuna.