Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiljebo testar ung målskytt

Han leder skytteligan i VLT-cupen. I går provtränade Västerfärnebotalangen Gustav Smeds med Skiljebo. – Kändes helt okej, säger 16-åringen.

Anfallaren öser in mål i division 6-klubben Västerfärnebo AIK, 14 hittills i år.

I slutet av juni mötte Smeds lag Skiljebo i kvartsfinalen av VLT-cupen. Då imponerade Smeds så pass mycket att Skiljebo hörde av sig till den vindsnabbe forwarden.

– De tyckte att jag gjorde en bra match och sa att de ville se mer, säger Smeds.

I går gjorde han sin första träning med Hamreklubben. Och i dag ska han träna med SSK igen.

– Det var roligt att pröva på. Självklart är det lite svårt första träningen men det kändes helt okej. Det är så klart väldigt stor temposkillnad.

Skiljebos assisterande tränare Janni Di Paolo var nöjd med Smeds första träning.

– En speedig kille som är bekväm med bollen. Han har väl kanske inte riktigt tempot i sig än men han ska träna med oss veckan ut och sen nästa vecka också så vi får se. Han är helt klart intressant och det är väldigt spännande med unga talanger – vilket vi verkligen lyckats släppa fram det här året i SSK, säger Di Paolo.

Västerfärnebos tränare Karl Hallström kommer inte att sätta stopp för Smeds om han vill lämna klubben.

– Så fungerar det helt enkelt inte. Fast det vore skönt om vi åtminstone kunde behålla honom året ut eftersom han är vår bäste spelare, säger Hallström.

Så här beskriver Smeds sina styrkor som fotbollsspelare:

– Snabbheten är min största styrka och jag är bra på att löpa i djupled.