Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oinbjudet djur på gården

När Helena Reichelt i torsdags kväll i förra veckan kom hem efter en promenad med sina hundar möttes hon av ett morrande djur i sin trädgård.

Annons

– Med hundra procent säkerthet var det en varg jag såg. Han stod bara femton meter ifrån mig och morrade, säger Helena Reichelt.

Djuret hade tagit sig in på familjens tomt som ligger i centrala Skinnskatteberg. Helena berättar att hon hört många historier om varg i trakten men trodde aldrig att hon själv skulle behöva träffa på en.

– Det kändes väldigt otrevligt och jag fick panik, backade bakåt och drog in hundarna i bilen. Där satt jag i minst tio minuter innan jag vågade springa in i huset, säger hon.

Helena ringde sin sambo som befann sig i huset och bad honom att snabbt låsa dörren.

– Man vet ju inte vad de kan göra. Vad jag vet är att vi nu aldrig kommer att ha vårat barn sovandes i vagnen ute på gården i alla fall, säger hon.

Efter händelsen vill Helena Reichelt varna andra boende i Skinnskatteberg, och att vara vaksamma.

– Det som skrämmer mig är att de inte tycks vara rädda för människor och att de vågar sig in så pass centralt, säger hon.

Helena Reichelt är tvärsäker på att det var en varg och inte en hund som stod i hennes trädgård och morrade.

– Våra hundar brukar inte vara rädda av sig annars utan ganska magstarka vad gäller andra djur. Men det här förstod de att det inte var att leka med, säger hon.

Annons