Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutningen på Tessingatan: Ytterligare en misstänkt släppt

Artikel 16 av 20
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

En 27-årig man som suttit häktad misstänkt för medhjälp till försök till mord efter skottlossningen på Tessingatan i juli, har försatts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock, meddelar åklagare Jerry Ramberg.

Det var natten mot lördag den 29 juli, som en 22-årig man sköts ner i korsningen Tessingatan/Brahegatan. Mannen fick livshotande skador. Flera personer har suttit frihetsberövade – och släppts – under utredningens gång. Så sent som i onsdags förra veckan, försattes ytterligare person på fri fot: en 27-årig man som misstänks för medhjälp till försök till mord.

– Misstankarna mot honom kvarstår och de har inte minskat i styrka. Men jag ansåg att det inte att det var proportionerligt att han skulle sitta frihetsberövad, så jag valde att återkalla häktningen, kommenterar åklagare Jerry Ramberg.

Efter onsdagens beslut, återstår endast en frihetsberövad i ärendet – en 20-årig man som också är den som misstänks för själva mordförsöket. Åtalstiden löper ut 21 december, men åklagare Jerry Ramberg tror inte att det blir aktuellt att väcka åtal då:

– Det är ett större material att gå igenom och som ska slutdelges, så med största sannolikhet kommer jag inte att kunna väcka åtal den 21 december.

Kan de bli aktuellt att väcka åtal även mot någon av dem som nu är försatta på fri fot?

– Misstankarna mot dem kvarstår, så det är inte uteslutet. Det bedrivs en förundersökning även mot dem, säger Jerry Ramberg.

Läs mer: Skjutningen på Tessingatan: En av de misstänkta försatt på fri fot av åklagare