Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand rasade vid Dammsjön – hemvärnet kallades in

Artikel 2 av 6
Skogsbranden utanför Skinnskatteberg
Visa alla artiklar

Räddningstjänsten bekämpade sedan måndagseftermiddagen en skogsbrand i de södra delarna av Skinnskattebergs kommun. Vid klockan 17.30 på tisdagen var branden officiellt släckt.

Annons

Ett område runt Dammsjön, i närheten av Västanhed mellan Kolsva och Skinnskatteberg började brinna, uppger polisen som hade patruller i gång för att dirigera trafik med mera.

Räddningstjänsten hade under kvällen flera enheter från olika stationer på plats för att bekämpa branden som till en början omfattade ett område på cirka 50 gånger 25 meter.

Under natten spreds branden till att på morgonen omfatta 15 hektar. Vid 8.30 fanns ungefär 25 personer från brandkåren och hemvärnet på plats och bedömningen var att branden var under kontroll.

Klockan 17.30 blåstes faran över: räddningstjänsten lämnade över till Sveaskog att övervaka brandplatsen, branden ansågs vara släckt.

■ ■ TIPSA! Är du på plats och vet mer? Kontakta redaktionen här.