Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola får kritik för passivitet

Skolinspektionen riktar kritik mot Ekeby skola och dess dåvarande rektor för att en elev med läs- och skrivsvårigheter inte fick det stöd som behövdes.

Elevens föräldrar misstänkte tidigt att allt inte var som det skulle eftersom de tidigt upptäckte att eleven hade läs- och skrivsvårigheter och vissa talsvårigheter. Därför bad de skolan om en utredning. Någon utredning gjordes dock inte.

Eleven bytte dock skola härom året, och där utreddes eleven genast varvid medelsvår dyslexi – läs- och skrivsvårigheter – upptäcktes. Genom hjälpinsatser har eleven gjort framsteg på alla områden.

Skolinspektionen riktar kritik mot att dåvarande rektor inte såg till att en utredning gjordes tidigare än en påbörjad sådan i årskurs fyra. Inte heller vidtog skolan särskilda stödåtgärder, vilket också kritiseras.