Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan 70 miljoner back

VLT har tidigare rapporterat om att Proaros måste spara in 50 miljoner kronor på skolverksamheten i Västerås innan året är slut. Men även nästa år startar med ett befarat minus i skolkassan på 20 miljoner kronor.

– Det beror på mindre elevkullar. I gymnasiet blir det ungefär 300 färre elever, säger Eva Wetterstrand, direktör för Proaros som driver de kommunala skolorna i Västerås.

Enligt Eva Wetterstrand ska emellertid årets besparingskrav vara i stort sett avklarat.

– Vi har anpassat kostnaderna och avvecklat gymnasieprogram, till exempel medieprogrammet, säger hon.

I går presenterades budgetunderlaget för politikerna i Proaros styrelse vid ett extrainsatt sammanträde. Där framfördes bland annat krav på en grundlig genomgång av alla skollokaler i kommunen för att se vilka ytor som verkligen används och vilka som kan avstås för att slippa höga hyreskostnader.

– Lokalfrågan är en stor fråga. Vi måste få ett begrepp om hur många kvadrat för mycket varje skola har, säger Tomas Salzmann, (M), andre vice ordförande i Proaros styrelse.

Hanna Oscarsson

021-19 92 42

[email protected]