Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbygget kan inte vänta längre

Läste nyligen på vlt.se om den kommande skolan Mälarparksskolan på Öster Mälarstrand som ska ersätta Storängsskolan på Viksäng.

För dig som är Plus-kund: Den försenade Mälarparksskolan börjar byggas nästa år

Artikeln tar upp att Storängsskolan idag är i så dåligt skick att den inte bedöms vara värd att rusta upp på grund av problem med exempelvis kalla lokaler samt luft- och ventilationsproblem.

Rektor Barbro Holmqvist uttalar att det är angeläget att skolan byggs vilket jag till fullo håller med om. Bygget av den nya skolan har dragit ut på tiden alldeles för länge och jag läser med bestörtning att det nu ändå ska dröja ytterligare tre år innan den nya skolan kan stå klar.

Våra barn behöver sin nya skola med en skolmiljö som inte innebär risker för hälsan betydligt snabbare än så.

Som rektorn påpekar blir det knepigt med ett garage under skolan som inte är skolans. För mig känns det självklart att byggandet av detta underjordiska garage, som till största delen ska serva boende och besökare i närområdet med parkering, kommer att försena bygget av Mälarparksskolan.

I detta skede bör enbart parkeringsbehovet för skolan vara aktuellt att tillgodose och parkeringsgaraget bör därför slopas för att våra barn ska kunna få flytta in i den nya skola de så väl förtjänar inom en rimlig tid.

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare