Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottdramat är över

Den man som sköt skarpt i en lada vid sitt hem i Fläckebo, gick på måndagsmorgonen ut till polisen och togs omhand för vård.

Det var i söndags kväll mannen förskansansade sig med det skarpladdade geväret i en byggnad.

Polisens förhandlare kallades till platsen och vid midnatt var de utanför byggnaden. Enligt polisens presstalesman Börje Strömberg väljer förhandlarna i ett sådant läge att bara lugna och vänta.

På måndagsmorgonen vid 7.30 kom mannen självmant ut ur byggnaden. Tidigare under kvällen hade han tillfogat sig en skada. På grund av skadan fick han åka ambulans till Centrallasarettet i Västerås för vård.

Mannens familj som naturligtvis blev skrämda av händelsen tillbringade natten hos grannar. Mannen hotade aldrig någon annan med vapnet.

Polisen spärrade av vägarna i närheten, och varnade de boende i den närmaste omgivningen. Ett tiotal poliser ska finnas på platsen.

- Vi tycker inte att de ska gå ut, utan hålla sig inne. Men någon större fara för övriga allmänheten är det inte, sade polisen Ivan Åslund under söndagskvällen.