Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skotten mot polisvillan: Misstänkte 21-åringen anhållen på nytt

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Den 21-åringe man som sedan tidigare är misstänkt för skottlossningen mot en polismans villa på Hagaberg i slutet av oktober förra året, har frihetsberövats igen.

På tisdagen hämtades han av polisen och anhölls senare av kammaråklagare Birgitta Fernlund, Gävle.

– Vi har jobbat upp misstankarna mot honom, därför var det läge att plocka in honom igen, säger en poliskälla till VLT.

21-åringen greps första gången redan dagen efter skottlossningen, när tungt beväpnad polis slog till mot hans flickväns lägenhet på Gideonsberg.

Han blev ett par dagar senare häktad, skäligen misstänkt för skottlossningen, men släpptes på fri fot redan efter en vecka sedan polis och åklagare inte lyckats jobba upp misstankegraden till sannolika skäl.

Sedan dess har utredarna jobbat frenetiskt med ärendet, vilket resulterade i att en 31-åring från Eskilstuna greps för ett par veckor sedan. 31-åringen sitter nu häktad, misstänkt för två fall av grovt vapenbrott.

Polisen har alltså lyckats knyta 31-åringen till det vapen som användes vid skottlossningen och som Missing People redan i november hittade intill Norrleden i Västerås.

Brottsmisstankarna mot 21-åringen är desamma som vid förra anhållandet, det vill säga mordförsök.

VLT har förgäves sökt 21-åringens försvarare, advokat Per Svedlund.