Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossning i centrala Västerås under natten – en person allvarligt skadad

 
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

En 22-årig man sköts ned av än så länge okända personer vid 03-tiden, natten till lördagen. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Polisen utreder försök till mord och söker vittnen till händelsen.
– Vi är måna om att få in iakttagelser kring Brahegatan och kring centrala delarna av Västerås som kan sättas i samband med händelsen, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

TV: Polisen om den skadade mannen: "Vi har haft kontakt med honom tidigare och han är inte helt obekant".

Strax före 03-tiden fick polisen larm om skottlossningen. En person blev skjuten utomhus i centrala Västerås. Flera patruller beordrades till Brahegatan och senare anslöt även polisens tekniker.

Allvarligt skadad kom den skottskadade mannen till Västmanlands sjukhus. Enligt pressansvarige på akutavdelningen har 22-åringen opererats akut under morgonen.

– Han kom in med livshotande skador, säger Tina Javidi, pressansvarig på akuten Västmanlands sjukhus.

Enligt polisen är 22-åringens tillstånd allvarligt men stabilt på lördagsmorgonen.

– Han är allvarligt skadad, men tillståndet bedöms vara stabilt. Han hålls för tillfället nedsövd, säger Martina Saghamre, vid LKC Västmanland.

Polisens tekniker fortsätter att undersöka brottsplatsen under morgonen. Polisen kommer bland annat att knacka dörr i området för att se om det finns några som har uppgifter om vad som hänt.

– Brottsplatsen är avspärrad, vi jobbar med tekniker och hundar, samt med inre spaning och nya förhör med vittnen. Naturligtvis kommer vi att höra den skadade mannen när det går, säger hon.

Enligt ett vittne på platsen ska fem-sju skott ha hörts i natt:

– Jag såg inte vad som hände, men uppfattade det hela som en skottlossning, säger vittnet.

Vittnen som VLT talat med säger att gärningsmännen, som ska ha varit minst två – kanske flera – efter skotten ha flytt i en bil från Brahegatan.

Det är uppgifter som Marina Saghamre på polisen inte vill kommentera.

–Det är inget jag vill gå in på i nuläget, men vi jobbar brett med att det kan vara en eller flera gärningspersoner, säger hon.

LÄS MER: Ytterligare blodsspår upptäckta på Utanbygatan – tipset utreds av polis

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi tittar på det mesta kring personen nu, säger hon.

Brottet rubriceras som försökt till mord. Ingen person är ännu misstänkt eller gripen och inget vapen har hittats. Polisen söker fler vittnen till händelsen.

– Självklart vill vi att man hör av sig om man har några uppgifter, säger Martina Saghamre.

Mikael Hedström, presstalesperson på polisen, säger att man än så länge inte har någon klar bild av vad som inträffat.

– Vi är måna om att få in iakttagelser kring Brahegatan och kring centrala delarna av Västerås som kan sättas i samband med händelsen. Det har varit mycket människor i rörelse, vi har haft folk som hört skott men vi vet inte exakt när skjutningen inträffade. Vi försöker ringa in den exakta tidpunkten, säger han.

[+] LÄS MER: Nya vittnesuppgifter från skottlossningen: "Mannen släpades in i en bil som försvann från platsen"

Tips kan lämnas till polisen på 11414. Enligt Mikael Hedström har det varit flera "småbråk" i de centrala delarna under natten.

– Vi har en del bråk som varit aktuella, ett utanför en restaurang. Om de har ett samband återstår att se, säger han.

Vid klockan 13.30 hade det inte tillkommit någon ny information angående brottsoffrets tillstånd, enligt polisen.

Polisen fortsätter att höra vittnen. Man har även hört ett antal personer som var med mannen när han kom till sjukhuset.

– Det fanns några personer med mannen som hjälpte honom till sjukhuset. Om det var vänner eller allmänheten vet jag inte, säger Mikael Hedström.

Vet du mer? Tipsa oss!

TV: Poliskommissarie Per-Erik Lundberg om polisens arbete efter skottlossningen: "Man är väldigt bred i utredningsförfarandet".