Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossning på Malmaberg

(Uppdaterad 23.40) Flera skott har under tisdagskvällen avlossats i eller vid en fastighet vid Odensvigatan.

Flera polisbilar kallades till området vid 21-tiden och polisen spärrade genast av området utanför den aktuella fastigheten.

Vid huset och innanför avspärrningarna står en bil parkerad, vilken polisen undersöker.

- Vi arbetar med ärendet just nu, säger Per Forsberg vid Västmanlandspolisens krimjour och hänvisar till Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

- Det har varit skottlossning på den aktuella adressen, det kan jag bekräfta, säger Ann-Charlotte Israelsson vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral strax före klockan 22.40 och fortsätter:

- Vi har inte hitta någon målsägande och inte hittat någon gärningsman.

Men hur vet ni att det varit skottlossning?

- Jag kan inte säga mer just nu. Vi fick in det aktuella ärendet klockan 20.55 och har arbetat med det en stund.

Har ni hittat blodspår eller andra spår?

- Som sagt; det kan jag just nu inte kommentera.

Polisen har beslagtagit den aktuella bilen samt en moped för teknisk undersökning.

Ett ögonvittne till händelserna, som vill vara anonymt, sade följande till VLT:s fotograf Tony Persson:

- Jag var ute och gick med hundarna. Då kom moped som körde som en jävla galning utan lysen och allting. Sen kom en bil i full fart och körde också upp här. Det är väl den som dom har tagit nu. Sen hörde jag två skott. Tänkte "kan inte vara vanlig smällare, för det var två på raken". Jag förstod att det var nåt annat. Då ringde jag polisen och berättade om bilen och mopeden också.

Ett annat ögonvittne, också det enligt önskemål anonymt, svarade följande på frågan om de hört skotten:

- Ja, de hörde vi. Var inne i lägenheten. Det small och det lät som om det var utanför dörren. Ingen aning om nåt blivit träffat. Vi sprang ut för trodde nån hade äggat (alltså kastat ägg mot, red anm) lägenheten. När skulle hem såg att polisen spärrat av. Polisen har inte frågat oss nånting. De har bara sagt att vi inte fick gå ut, men vi gick ut i alla fall.

Det fordon som beslagtagits är registrerat på en man i 20-årsåldern som bor på en annan adress i Västerås.

Han förekommer i belastningsregistret endast för något enstaka mindre brott, men har tidigare i år misstänkts för narkotikabrott nere i Skåne.