Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossningen mot polismannens villa: 31-åringen begärd häktad

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

31-åringen från Eskilstuna, som greps och anhölls i måndags, misstänkt för skottlossningen mot en polismans villa i Västerås i höstas, begärdes på torsdagsförmiddagen häktad vid Västmanlands tingsrätt.

Enligt kammaråklagare Birgitta Fernlund i Gävle, är 31-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, alternativt medhjälp till mordförsök samt grovt vapenbrott.

Birgitta Fernlund begär också att tingsrätten medger att hon kan belägga 31-åringen med restriktioner då han, enligt hennes uppfattning, på fri fot kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Vapnet som användes, en AK 47 Kalasjnikov, hittades den 19 november i samband med att Missing People genomförde en sökning efter den försvunna Fatima Berggren.Vapnet återfanns i en grå väska som hittades 25 meter norr om Norrleden, strax väster om bron över Svartån. Fyndet har gett polisen nya spår att jobba vidare med, bland annat har dna säkrats.

Den tidigare häktade 21-åringen är fortsatt misstänkt för inblandning i dådet. Fler personer än 21- och 31-åringen är intressanta i utredningen bekräftar polisen. Polisens teori är således att det handlade om flera gärningsmän vid skottlossningen mot polismannens villa. Likaså att de färdades i en bil till och från brottsplatsen. Skottlossningen ska inte ha skett från en bil, utan gärningsmannen ska ha lämnat bilen för att avlossa skotten.

Håkan Slagbrand