Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottskadad dömd till fängelse – hade kokain i fickan när han sköts

 
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

Den 29 juli i år sköts den 22-årige västeråsaren ned med flera skott i korsningen Brahegatan/ Tessingatan i Västerås. Nu har han dömts till fängelse.

Annons

Anledningen är att han visade sig ha ett och ett halvt gram kokain på sig när han skottskadad fördes till sjukhus för att opereras för livshotande skador .

Han döms också för att i april i år ha haft ett halvt gram hasch på sig när han stoppats av polis för kontroll.

22-åringen erkände under förundersökningen innehavet av såväl kokain som hasch.

Västmanlands tingsrätt konstaterade att 22-åringen dömdes senast i januari i år till skyddstillsyn i kombination med fängelse, men han misskötte enligt rätten sina kontakter med frivården innan han blev skjuten.

Rätten ser därför ingen möjlighet att ge honom nytt förtroende med skyddstillsyn, straffet blir – främst för kokaininnehavet – en månads fängelse.

Vad gäller frågan om vem som sköt 22-åringen och varför, så har som vi tidigare berättat flera personer frihetsberövats och släppts i olika omgångar. Två personer sitter häktade och under veckan som kommer måste åklagaren ta ställning till omhäktningsfrågan för en av dem.

Det är ännu inte klart när åklagaren kan väcka åtal om skottlossningen som rubriceras som mordförsök.