Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen i Göteborg

David – vem? Årets största skräll i Melodifestivalen är ett faktum: musikalartisten David Lindgren tog en av finalplatserna från deltävlingen i Göteborg. Den andra fick Ulrik Munther.

Ett dygn innan deltävlingen nämnde nästan inga experter David Lindgren, men sedan han överraskande vunnit den stora publikundersökning som gjordes under genrepet på fredagskvällen klev den unge musikalartisten fram som favorit med sin housepoplåt ”Shout it out”.

Och genrepspubliken visade sig tycka lika som svenska folket som skickade David Lindgren till finalen i Globen.

Unge LedinDavid Lindgren är mest känd för att spela den unge Tomas Ledin i rockhjältens krogshow i Göteborg.

Ulrik Munther har hela tiden varit favorit. På hemmaplan i Scandinavium charmade tonårsidolen tv-tittarna så till den grad att han belönades med en direktbiljett till Globen. Till skillnad från David Lindgren tillhörde 17-åringen från Kungsbacka de artister som proffstyckarna hade lyft fram på förhand.

GenerationsskifteÄven Timotiej spåddes ha goda chanser att ta sig till final, men tjejerna i gruppen fick nöja sig med en plats i Andra chansen där de får en ny möjlighet att ta sig till final. Liksom rockabillygänget Top Cats.

Man kan tala om ett generationsskifte i Melodifestivalen. Rutinerade Sonja Aldén och Andreas Lundstedt, som båda är veteraner i sammanhanget, fick inte ens tillräckligt med röster för att gå till andra röstomgången i Göteborg.

”Rör ej”Resultaten i Melodifestivalen hittills visar tydligen att ingen artist kan leva på gamla meriter.

Inför sändningen från Göteborg pratades det mycket om programledaren Gina Dirawi som slog igenom stort i och med den första deltävlingen.

Programledartrion var för kvällen decimerad eftersom hennes kollega Helena Bergström var upptagen på en annan scen, men precis som förra veckan lockade Gina Dirawi till skratt när hon pressade artisterna i greenroom. Med en tydlig blinkning till Thorsten Flincks skamgrepp förra veckan hade programledaren en skylt på rumpan med texten ”rör ej”.

Nästa vecka fortsätter schlagercirkusen i Leksand. Då ger sig Björn Ranelid in i leken.