Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: VIK Hockey får bonusmatch

Säsongen var över och matchintäkterna slut. Men nu får VIK Hockey en "bonusmatch" - TB Västerås gör sista kvalmatchen till elitserien i Gulsvart regi.- Vi vill visa vår solidaritet i denna svåra tid, skriver TB Västerås i ett pressmeddelande.

Annons

Ett av de stora likviditetsproblemen för VIK Hockey är att säsongen tog slut redan i februari.

Utan matcharrangemang - inga publikintäkter.

Men nu får Gulsvart ytterligare oväntad hjälp sin ekonomiska kris.

Redan elitserieklara TB Västerås skänker sin sista kvalmatch till VIK Hockey. I den mening att alla intäkter från kvalmötet Boltic-TB går till Gulsvart.

- Ingen har knappast undgått de tråkigheter som drabbat våra vänner, kollegor och partners i VIK Hockey. En mardröm för vilken förening som helst. Idrott bygger mycket på gemenskap och att man håller ihop. I medgång som motgång. TB Västerås och VIK Hockey har flera gemensamma intressen på Rocklundaområdet och vi delar engagemang hos många idrottsvänner och samarbetspartners i Västerås. Vi vill därför visa vår solidaritet i denna svåra tid, skriver TB i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

- Tillberga Bandy vill här med tillägna denna match till VIK Hockey och skapa en folkfest för Västeråsarna samt en extra ”playoffmatch” för de gulsvarta då deras fortsatta spel och intäktsmöjligheter tyvärr försvann. Allt överskott av publikintäkterna tillfaller VIK Hockey denna dag!

VIK Hockeys support Tom Lindh är tacksam för initiativet:

- Det är jättestort och beundransvärt att de går över gränserna. I den här stan har man inte jobbat så tidigare, tyvärr. Och det gäller alla sporterna. Men förhoppningsvis är det början på något bra inför framtiden.

- Det har blivit för många murar mellan lagen och sporterna. Jag som västeråsare och som tycker om sport kan känna att det inte borde finnas några gränser.

Annons