Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skultunas vårdcentral blir kvar

Vårdcentralen i Skultuna blir kvar – oavsett hur valet går. Det lovar ledande företrädare för de två politiska blocken i landstinget.

– Jag kan lova att vi tänker se till att vårdcentralen är kvar, säger oppositionsrådet Denise Norström (S).

Den styrande majoriteten har ingen annan uppfattning.

– De rykten som tyvärr har uppstått om nedläggning är totalt grundlösa. Det är tvärtom så att vi precis har fastanställt två nya läkare, säger landstingsrådet Torsten Källberg (FP).

Mottagningen kommer antagligen, åtminstone tills vidare, att fortsätta vara en så kallad satellitmottagning till Oxbackens vårdcentral.

På sikt vill han dock se över hyressystemet i satellitmodellen. Tanken – att rabattera hyran för den som driver en filial på mindre orter och i glesbygd – är god men leder ibland till oönskade effekter, anser han.

Samtidigt vill han att mottagningarna ska fortsätta att samarbeta som de gör i dag.

– Det är jättebra att patienten kan välja den mottagning som passar bäst, säger Torsten Källberg.

Denise Norström kan inte heller i dag ge ett definitivt besked om vilken driftsform som passar vårdcentralen i Skultuna bäst. Men hon utesluter inte förändringar, eftersom hon tycker att vårdvalet har missat målet.

– Det har mer blivit en fri etablering för företagen än ett fritt val för patienten. Bolagen har varit mer benägna att öppna i centrala Västerås än på landsbygden, säger hon.