Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyldiga eller oskyldiga?

De tre ynglingar som greps natten till torsdagen misstänkta för att ha knivskurit en kvinna på Köpingsvägen är fortfarande anhållna. Men polisen utesluter inte andra skyldiga.

- Vi är inte hundraprocentigt säkra på att de som vi gripit är de skyldiga. Vi måste förhöra dem mer, säger Tommy Kämpe vid Västmanlandspolisens krimjour.

Det är åklagaren som sedan, på grundval av förhören, beslutar om de tre misstänkta - 15, 16 och 20 år gamla - ska sitta fortsatt anhållna. Om åklagaren anser att de ska sitta frihetsberövade längre måste åklagaren göra en så kallad häktningsframställan till tingsrätten senast tredje dagen efter anhållningsbeslutet klockan 12.00, alltså i det här fallet på söndag.

- Två av de misstänkta är ungdomar, så då krävs det särskild skyndsamhet, säger Tommy Kämpe.

Han vill inte gå in på fler detaljer kring det råa brottet:

- Berättar vi för mycket kan det innebära svårigheter att utreda brottet, om vittnen redan läst allt i tidningen.

Tommy Kämpe är, liksom sina övriga kolleger vid polisen, förbryllade över brottets råhet.

- Det vanliga hade varit att rycka hennes väska, säger han.

Det var vid 22.45 på torsdagen som kvinnan överfölls av tre ynglingar då hon cyklade hemåt på Köpingsvägen i Västerås. De kallade henne fula ord, använde kniv för att rispa henne på armar och ben så hon började blöda, stal hennes handväska och skar av axelbanden till hennes topp så hon inte skulle kunna förfölja dem ordentligt.

De tre ynglingarna greps i närheten en mycket kort stund efter brottet. De anhölls senare, nu måste polisen snabbt kunna ta fram sådana uppgifter att de tre antingen binds vid brottet eller frias från misstankarna.