Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Grattis prins Carl Philip

I dag är det 35 år sedan prins Carl Philip föddes.

Annons
Prins Carl Philip fyller 35 år i dag, 13 maj.

Prins Carl Philip föddes som kronprins, men miste som bekant sin förstaplats i den svenska tronföljden. Därmed blir hertigen av Värmland, reservofficeren, lantmästaren och den sportintresserade racerföraren sannolikt inte kung. Lyckligtvis stortrivs han som designprins.

Sveriges kronprins skulle få en hemmaförlossning. Modern drottning Silvia insisterade. Så blev det också när den lille prinsen kom till världen en månad för tidigt. Ändå fungerade allt som repeterat med en transportkuvös på plats och ambulans i högsta beredskap utanför slottet. Vågen hade emellertid glömts kvar på Karolinska sjukhuset. En av sjuksköterskorna fick springa efter en hushållsvåg i köket.

1978. Julfirande på slottet. På bilden ses kung Carl Gustaf, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia.
1997. Prins Carl Philip inför sin 18-årsdag.
1999. Prins Carl Philip flyger Jas 39 Gripen. Prinsen fick den 3 juni en flygtur i en Jas 39 Gripen i studentpresent av pappa Kungen. Han fick åka med piloten Björn Johansson från Skaraborgs flygflottilj, F7, i Såtenäs.
2001. Prins Carl Philip kommer hem till Sverige efter sin långresa med HMS Carlskrona.Här med mamma Silvia och pappa kungen.
2001. Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm. Prins Carl Philip och prinsessan Lilian samtalar under ceremonierna.
2002. Magdalena Forsberg tar emot Jerringpriset av prins Carl Philip.
2014. 28 Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Mora efter att ha deltagit i StafettVasan.

Mer läsning

Annons