Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför firar vi påsk!

I alla fall om vi ska tro barnen på Fyrtornets förskola.

Annons
Vet du varför vi firar påsk?Elvira Wendt, 5 år:– Nej, jag vet inte det. Därför att det är roligt?Vad händer det för trevligt under påsk då?– Att man får påskägg. Jag tror inte att vi har en påskhare, men jag är lite osäker. Vad ligger det i äggen då?– Godis. Ibland kan det ligga strumpor i!Blev du glad då?– Ja, mina strumpor var det blommor på.

Vill du testa dina kunskaper om påsken?

Klicka dig hit och gör vårt påskquiz!

Leo Björkman, 5 år:– För att Jesus dog då. Det vet jag för att jag har en bok om Jesus.Tror du att kompisarna vet det?– Nej.Händer det något kul i påsk?– Att man kommer att få ett påskägg. Vi får leta efter det. Det är ledtrådar, vi har gjort det hemma hos mormor.– Det ligger en monstertruck med spindlar på i mitt, vet jag. Det är roligt att veta.
Samuel Wendt, 5 år:– Näej, det var lite svårt att säga. Ska jag säga vad jag tycker är bra med påsk?Ja.– Det är skönt att vara ledig, att leka mycket. Man gör många olika saker, som att åka till ett lekland som ligger nära där vi bor.– Jag kanske åker till mormor eller morfar. Eller farmor eller farfar. Sånt kul har man gjort på påsken. Man är ju ledig så många dagar.Får du påskägg?– Ja, jag får påskägg av släktingar. Morfar älskar böcker. Men mormor får jag godis av.
Amina Söderqvist, 5 år:– För att vi ska ha en rolig dag! Vi får leta efter ägg. Man går ut och letar, man får en ledtråd.Är det svårt?– Nej. Jag vill leta själv. Det brukar ta typ fem minuter.Vad ligger det i ägget då?– Gooooodis. Ibland brukar det ligga leksaker också, och ballonger!Har ni någon påskhare?– Ja, jag tror det.
Ebba Linder, 5 år:– Jag vet i alla fall varför vi firar julafton, för Jesus föddes på julafton.Kommer det att hända något kul i påsk?– Vi kommer att gå till några grannar och säga BUS eller godis!– Påskharen lämnar ett påskägg i brevlådan, han går runt i hela världen. Men jag vet inte vad han åker i. Bil eller flygplan eller vad som helst.– Jag tror att jag kommer att få en baddocka, för jag har en badrock redan.Inte godis?– Nej för vi har godisförbud. För att vi vill det. Och för att mamma tycker att vi äter för mycket godis på lördagen.
Adrian Fors, 6 år:Varför firar man påsk?– För att man ska äta godis.– Påskägget ligger alltid ute, jag hittar det nästan alltid. Det kan vara uppe i ett träd. Det är på morgonen jag får leta. Då brukar jag vakna när klockan är halv sju.– En gång fick jag leksaker i ägget. Det var två bilar. En var en radiostyrd bil.Vad tänkte du då?– Jag tänkte att jag blev glad och att jag ska leka med bilen med en gång. Det var en bil som hette . . . en silvrig bil . . . en Aston Martin!

Mer läsning

Annons