Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag – Rolf Hammar

Annons

Den 14 februari fyller Rolf Hammar, Västerås, 80 år.

Här är född och uppvuxen i Östersund.

I unga år blev han intresserad av fotboll och har spelat både i OPE IF och IFK. Han fick pris som den mest förtjänte juniorfotbollspelaren i Jämtland/Härjedalen, han spelade därefter även i seniorlagen.

Vid 19 års ålder ryckte han in på I5 för militärtjänstgöring.

Efter att ha tagit reservofficerexamen sökte han in till Handelshögskolan i Stockholm där han läste till civilekonom. I fem år arbetade han på Ranby&Company i Stockholm. Vid 29 års ålder blev han auktoriserad revisor och hamnade på Bohlins i Luleå. Därefter följde anställning på Arthur Andersen i Stockholm, Sparev och Lindebergs (som senare blev Grant Thornton) i Västerås. Han har varit chef över cirka 250 revisorer i Mellansverige med kontor i Västmanland, Södermanland, Närke, Värmland och Dalarna inklusive Västerås.

Han blev styrelseledamot i Grant Thornton AB med cirka ettusen revisorer samt Grant Thornton International med tusentals revisorer över hela världen .

Han var också svensk representant i The European accounting commitee.

Rolf Hammar gillar att läsa och tycker om att resa. Tidigare har det varit en hel del resor med arbetet, numera åker han och hustrun privat.

80-årsdagen firar han i all enkelhet med släkten helgen innan i bostaden på Regattagatan 1 och med grannar och vänner på själva födelsedagen.

Mer läsning

Annons