Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar Henrietta steget in i vuxenvärlden

Veckans 20-årig, Henrietta Larsén, flyttar snart till Uppsala.

Annons
Byter stad. Nästa vecka flyttar veckans 20-åring till Uppsala där hon ska plugga de närmaste tre åren. Det ska bli kul att lära känna nya människor, tycker hon.

Fyller: 20 år idag, den 17 augusti.

Gör: Just nu sommarjobbar jag på Sköna hem-butiken på Målhammar gård.

Bor: Springsta säteri vid Kärrbo, men nästa vecka flyttar jag till Uppsala där jag ska plugga Klassiska studier-programmet. Jag tar över min brors lägenhet.

Familj: Pappa Henrik, mamma Louise och storebror Wilhelm.

Bra på: Jag regerar på bakning.

Mindre bra på: Att städa mitt rum.

Tänker fira födelsedagen: På själva födelsedagen blir det väl med familjen som varje år. Sen sticker ju alla vänner iväg nu, de börjar utbildningar och flyttar, så det vore kul att få samla alla och kanske gå ut eller äta middag.

Önskepresent: En resa till Peru. Jag är ju historie-intresserad så det skulle nog vara något för mig, få vandra Inkaleden och se Machu Picchu. Har varit i Thailand och Australien fyra månader efter gymnasiet så det blir väl att samla pengar innan man kan göra en stor resa igen.

Beskriv dig själv med tre ord: Omtänksam, lojal, glad.

Pryl du inte klarar dig utan: Mobilen.

Finns inte i din garderob: Haremsbyxor.

Favoritklädsel: Shorts och T-shirt.

Meningen med livet: Att aldrig ångra något man har gjort.

Skulle du göra om du vann en miljon: Alla svarar väl likadant på den frågan, men att resa med familjen skulle jag vilja göra. Och sen åka jorden runt på egen hand.

Ser på TV: Kriminalserier, CSI och Criminal Minds, men även Family Guy.

Lyssnar på: Vad som helst. Tycker jag om det så lyssnar jag på det.

Skulle du ta med till en öde ö: Den tjockaste korsordsboken du någonsin sett. Och en penna.

Gör dig generad: När jag gör bort mig, snubblar eller säger något konstigt inför andra. Jag har lätt för att rodna.

Får dig att skratta: Mina vänner.

Ville du bli när du var liten: Först servitris och sen arkeolog. Det sistnämnda är jag fortfarande intresserad av och det var lite därför jag valde programmet jag nu ska börja plugga på, det handlar ju mycket om historia. Sen har man ju insett att det inte finns så bra med jobb för arkeologer och man kan ju inte bara gå efter vad man tycker är kul, man vill ju ha mat på bordet också.

Om tio år: Är jag förhoppningsvis klar med min utbildning och har fast jobb, gärna utomlands. När det gäller familj vet jag inte riktigt, det får bli som det blir.

Bäst med Västerås: Lätt att ta sig runt överallt.

Sämst med Västerås: Det finns knappt något kulturliv, få museum.

Äter helst: Choklad.

Äter helst inte: Fiskbullar.

Hittills bästa dagen i ditt liv: Nyårshelgen 2010/2011 när jag hoppade fallskärm i Australien. Jag var inte alls nervös innan, inte ens när jag såg att alla andra skulle få hoppa med stora australiensiska instruktörer och jag med en liten asiatisk instruktör som var mycket kortare än mig, men när de puttade ut oss ur planet fick jag den äckligaste och bästa känslan någonsin i magen.

Ser fram emot: Att få börja plugga i Uppsala. Det ska bli kul att lära känna nya människor. Visst känner jag några i Uppsala men det är ju inte direkt som att jag har ett socialt nätverk där.

Gör helst en fredagskväll: Om man har jobbat orkar man ju inte göra något, men annars blir det väl en filmkväll med föräldrarna eller att vara med vännerna.

Så får man dig på fall: Man är öppen, glad och är sig själv.

Speciellt med att fylla 20: Man tar ett steg ut ur tonårslivet och in i vuxenvärlden.

Vill du hälsa läsarna: Var dig själv och njut av varje dag.

Mer läsning

Annons