Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör höstlovet roligare!

I år är lovet sent och kanske har höstkänslorna redan försvunnit. De orangea färgerna är borta och solens värme är svag. Men det finns en hel del man kan göra ändå!

Annons
Foto: Alf Pergeman/Scanpix/Margareta Andersson

Här får du som är spontan och inte anmält barnen till någon aktivitet tips på vad ni kan hitta på.

Mys i biomörkret. Elektra visar filmer som pasar alla åldrar. För tider se elektrabio.se.

På fredagen kan barn upp till 6 år gå på Konstmuseumets Konstfredag som startar klockan 10 och kostar 20 kronor. Temat är Alla Helgons dag. Barnen får fundera över helgon och göra skelett och ansiktsmasker i labbet.

Västerås kommun arrangerar fotbollsturneringen Respekt, tisdag och onsdag, på Bombardier Arena för högstadium och gymnasieungdomar. Anmälan görs till Bäckby fritidsgård.

Vallby Friluftsmuseum ordnar höstlovskul. Hela veckan är det Spökjakt – kika in i några miljöer, läs spökhistorier och svara på kusliga frågor.

Åk skridskor på Rocklunda.

Alla fritidsklubbar som vänder sig till barn mellan 10–12 år är öppna och ordnar olika aktiviteter. Vissa kräver föranmälan.

På Öppna förskolan kan du träffa andra lovlediga barn och deras föräldrar. Varje Öppen förskola har eget program och öppettider.

Soligt eller mulet?

Ut i skogen. Utnyttja allemansrätten och upptäck naturen med barnen. Gör upp en eld, grilla korv och drick varm choklad, en klassiker som alltid brukar gå hem hos barn i alla åldrar.

Regnigt?

Mer läsning

Annons