Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer lust med rätt mat

Hösten är årstiden då du kan stanna inne och mysa med gott samvete. Vad är då bättre än att fixa till en het kärleksmiddag för dig och din partner. Vi har tagit reda på hur man gör.

Annons
Att äta tillsammans kan stärka ens kärleksrelation

På familjesajten Familjeliv.se är det mycket tydligt; på hösten diskuterar vi gärna sex och ett av ämnen är bristande lust.

- Det är inte så konstigt, säger Ylva Franzén, erotikpedagog och författare av njutningsbibeln ”Orgasmera mera”. När den stressiga vardagen åter är igång så blir det lätt en snabbmatslunch, näringsfattiga mellanmål och godis framför tv:n. Allt detta är förödande för din lust, säger Ylva Franzén.

Ett av hennes råd för ökande lust är med andra ord att satsa på nyttig och god mat.

- Byt ut det onyttiga mot härliga ingredienser från kärleksgudinnan Afrodites skafferi. Vad säger du om ett mellanmål med härliga vindruvor, en intensiv kryddig gryta, en mörk chokladpralin eller en omsorgsfullt tillredd laxfilé? Rätt mat kan minska problem som trötthet, sömnlöshet och låg sexlust; man får mer ork i vardagen och mer energi över till sig själv, säger Ylva Franzén.

Mat och sex - jo då, visst hänger det samman. Förena nytta med nöje - laga en sensuell måltid som väcker både aptiten och lusten.

Mer läsning

Annons