Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord – Inger Elison

Annons

Inger Elison, Ransta, en av länets främsta företrädare för Centerpartiet och Centerns Kvinnoförbund har gått bort.

Inger Elison var under åren 1986 – 1994 distriktsordförande för Centerns Kvinnoförbund i Västmanland. Hon var också ledamot av Centerns Kvinnoförbunds förbundsstyrelse under perioden 1987 – 1997 samt ordförande i dess valberedning 1999 – 2000.

Inger Elison valdes in i landstingsfullmäktige i Västmanland redan 1982 och var Centerpartiets gruppledare och oppositionsråd i Landstinget Västmanland under två mandatperioder mellan 1999 – 2006. Inger var även aktiv i politiken i Sala kommun.

År 2002 tilldelade Centerpartiet i Västmanland Inger Elison Guldnålen för att uppmärksamma hennes viktiga politiska insatser.

Intresset för vårt kulturarv, kvinnors och handens arbete tog sig bl a uttryck i att Inger under åren 1994 – 1996 var vice ordförande i Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Inger Elison var en person med ett stort hjärta som värnade sina medmänniskor. För Inger var tillit en bärande idé såväl i det politiska arbetet som i mötet människor emellan. Inger var också mycket tydlig i sitt politiska arbete där hon speciellt uppmärksammade kvinnors rättigheter i familjelivet, arbetslivet, samhällsarbetet och politiken.

Det är med stor tacksamhet för Ingers oegennyttiga arbete som vi idag sänder våra tankar och stora medkänsla till Ingers familj i deras sorgearbete. 

Birgitta Andersson, regionråd, Region Västmanland.

Carola Gunnarsson, f d kommunstyrelseordförande i Sala kommun.

Mer läsning

Annons