Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Karl Erik Hed

Annons

För 81 år sedan föddes min far, Karl Erik Hed, på Ekevägen, i det lilla huset bakom Nurmis bilverkstad. I kökssoffan såg han dagens ljus. Då var huset vitt och mjölkaffären låg där. En kväll åkte vi tillsammans förbi för att titta på födelseplatsen. I dag är huset gult med en prunkande trädgård.

Karl Erik har varit sin hemstad trogen hela livet. I Västerås har han vuxit upp, gått i skola, gift sig och bildat familj. Hela sitt yrkesliv har han arbetat där.

Fröken Donners favorit, som "skrev som en Gud", mandolinspelande glad elev som satt på första sidan i Axéns mandolinbok. Han tog realen och fick ofta höra från sina kompisar "Kirre, när går diligensen till landet?"

Skiljebo var landet på den tiden och Karl Eriks familj och hans vänners familjer byggde stadsdelen. En bok som också skrevs nyligen var han och hans vänner från fotbollslaget med på framsidan.

Karl Erik läste in gymnasie- och ekonomexamen under många år. Han arbetade och slet på dagarna och pluggade på kvällarna, allt för att familjen skulle få det bra.

Svenska Metallverken och Gränges, sedermera Outokumpu blev Karl Eriks arbetsplats fram till pension. Han gjorde många tjänsteresor som inköpare och till 99 procent gick förhandlingarna i hamn.

Karl Erik var en aktiv och omtänksam pappa. Tillsammans har vi gjort många upptäckter, både hemma och utomlands. Vi har sprungit långlopp ihop och har trivts i varandras sällskap. Barnbarnen var prio ett.

Karl Erik blev änkeman alldeles för tidigt och fick inte njuta av pensionen tillsammans med hustrun som de sett fram emot.

Nu har pappas sista resa påbörjats och om allt går som det ska återförenas han och mamma snart.

Tack för allt älskade pappa, tack för livet du gav mig. Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans.

Din dotter Ewa Ekman

Mer läsning

Annons