Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Per (Pelle) Andersson

Annons

Som tidigare meddelats har Per Fredrik (Pelle) Andersson avlidit i Hongkong efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av hustrun Lorna, modern Anne med maken Henrik, brodern Bobo med Katarina och deras barn Andreas, Sofia och Tuva, samt brodern Fredrik.

Född i Västerås 1970 och uppväxt där och i Surahammar hann Pelle med mycket i sitt alltför korta liv. Efter skolgång och militärtjänstgöring arbetade han några år inom shipping i Västerås innan han bytte bana.

Ett starkt idrottsintresse och talang för bollsporter ledde till Svenska Tennisförbundets instruktörskurser. Sålunda utrustad och full av tillförsikt begav sig Pelle till Hongkong där svenska vänner hjälpte honom till anställning vid en exklusiv tennisklubb. En naturlig fallenhet för lärarrollen gjorde honom snart till en mycket uppskattad tennisinstruktör för både barn och vuxna.

Efter ytterligare utbildningar och många års hårt arbete fick han erbjudande om att överta ansvaret för klubbens hela tennisprogram.

Så småningom kom Pelle att arrendera den expanderande verksamheten samtidigt som hans intresse all mer inriktades på frågor om hälsa, livsstil och välbefinnande. Vid sin död drev han, förutom tennisen, kliniken ”WaveWorks” och därtill ett antal importagenturer, bland annat av vitlökssaft från Eskilstuna. Själv var han ett föredöme vad gäller sund diet och motion.

I allt han företog sig var Pelle noggrann, öppen och entusiastisk. Den stora uppslutningen av vänner, tenniselever och patienter från kliniken vid begravningen i början av juni i St. John´s Cathedral vittnar om hans framgång som livscoach och medmänniska. De yrkesmässiga framgångarna skapade han i allt väsentligt på egen hand, målmedveten, energisk och i kraft av sin positiva personlighet.

2002 gifte sig Pelle med Lorna McMillan, yrkeskvinna med rötter i Scotland och Malaysia. Hon vek inte från hans sida under de sista svåra månaderna.

2014 tog Pelle upp en ny sport, paragliding, som utvecklades till en passion. Den ledde honom och Lorna till kurser och träffar med likasinnade nördar inte bara i Hongkong utan även i Bali och franska alperna.

Pelle trivdes med livet ute i stora världen men älskade Sverige. Han kom alltid hem om sommaren. I vuxen ålder lärde han sig uppskatta både Lapplands fjäll och Ostkustens skärgårdar.

Den gudarna älskar dör ung, säger ordspråket. En fin man och en gentleman har lämnat oss alltför tidigt. Sorgen och saknaden efter Pelle är stor.

Henrik Amneus (gift med Anne)

Mer läsning

Annons